Prva stran » Potek zdravljenja

Potek zdravljenja

V Sentoriinih petih korakih do zdravja je predstavljen potek zdravljenja. Ob posluhu za sporočila vašega telesa boste hitro zaznali in prepoznali težavo ali bolečino. Za odpravo vzroka vaših težav pa poiščite pomoč (dobite nas na telefonski številki 040/470 095) in se naročite na prvo terapijo.

img_0114Prva terapija zajema pogovor o vašem trenutnem in preteklem zdravstvenem stanju, pregled zdravstvene dokumentacije (RTG slik, MRI in EMG izvidov ter drugih izvidov specialistov ortopeda, travmatologa, fiziatra itd.) ter oceno telesne drže. Na osnovi težav, ki jih imate, pogovora in ocene telesne drže je zasnovan terapevtski proces, ki zajema ustrezne manualne tehnike, pogostost terapij in navodila med terapijo.Ocena zdravstvenega stanja

Terapije potekajo običajno enkrat tedensko, v času med terapijama telo aktivno deluje s procesi samoregulacije in se prilagaja novim telesnim vzorcem. Fizioterapevtka vam bo dala tudi ustrezna navodila, ki se jih je potrebno držati med zdravljenjem za hitrejše in dolgotrajnejše terapevtske rezultat.

Terapijo zaključimo ob vzpostavitvi optimalnega ravnotežja telesa, ki se kaže kot odprava težav, zaradi katerih ste prišli, izboljšanje telesne drže in boljše prisofizičnego ravnovesje telesa. Pred zaključkom terapij vam glede na vaš življenjski slog predpišemo tudi individualni program vaj, s katerim ohranjate pridobljeno psihofizično ravnotežje dalj časa.