Prva stran » Za golfiste

Za golfiste

Kako do popolnega udarca?

Swing-flex terapija za golfiste vam omogoča hitrješo pot do popolega udarca.

Martina Mihić, dipl. fizioterapevtka je uspešno zaključila izobraževanje na Neuromuscular performance institute v Scottsdalu (Arizona, ZDA) in pridobila naziv swing-flex terapevta za golfiste.

Kaj je swing-flex terapija?

martina_golf_smlednik0003Swing-flex terapija je manualna terapija, ki hitre in učinkovite rezultate dosega s tehniko živčno-mišične sprostitvene terapije (neuromuscular therapy NMT). Terapija NMT temelji na ponovni vzpostavitvi živčno-mišičnega sistema, ki je odgovoren za učinkovito in optimalno delovanje mišic. Mesta prekomerne napetosti in občutljivosti v mišici so vzrok za telesno neravnovesje, kar povzroča vaše ponavljajoče napake pri udarcu (nezadosten ali prekomeren zamah nazaj, nedokončan udarec, preveč ali premalo rotacije pri zamahu, nepravilni prenos teže, itd.). Swing-flex terapevt s posebnimi dotiki in pristopi k mišičnim skupinam ter z oceno gibljivosti sklepov prepozna in odpravi vzrok vaših napak in težav.

Kakšni so učinki swing-flex terapije?

Izboljšaj svojo držo, izboljšaj svojo igro;

• odpravi vaše bolečine,
• vzpostavi psiho-fizično ravnotežje telesa (večja gibljivost, moč, vzdržljivost, koordinacija, ravnotežje),
• spremeni mišični spomin in vzorce gibanja, s čimer se vaša igra izboljša, saj terapija odpravi napake pri udarcu, ki so posledica telesne asimetrije oz. nepravilne telesne drže.

Golf

S swing-flex terapijo boste izboljšali in izpopolnili svoj zamah. Vaši rezultati bodo boljši dosegli in jih boste hitreje, kot bi jih s katerokoli palico na tržišču.

Za koga je terapija primerna?

Swing-flex terapija za golfiste je primerna za vse, ki želijo:
• igro brez bolečin,
• znebiti se ponavljajočih napak pri udarcu,
• večjo točnost in nadzor pri zamahu in igri,
• daljše udarce,
• več moči pri udarcih.

Swing-flex terapevt je specialist za živčno-mišično komponento vašega udarca, a nikakor ne more nadomestiti vašega profesionalnega učitelja golfa. Sodelujte z učiteljem golfa, izboljšajte svoj udarec ter poskusite swing-flex terapijo in odkrijte svoj potencial.