Prva stran » Kam na terapijo, koga naj izberem za svojega terapevta?

Kam na terapijo, koga naj izberem za svojega terapevta?

Primerna terapija Izbira terapevta Vaše sodelovanje

Za odpravo bolečin izberite primernega terapevta, ki mu zaupate, ki dela strokovno in izbira učinkovite tehnike. Primerna terapija je prilagojena potrebam posameznika, je neboleča in učinkuje postopoma. Bistven je individualni in celostni pristop.

Primerna terapija

Izbira terapevta

Vaše sodelovanje

Primerna terapija

Bownova terapijaDanes med številnimi ponudniki fizioterapevtskih, manualnih in drugih alternativnih oz. komplemetarnih storitev posameznik težko izbere pravo terapijo, saj je na voljo veliko različnih informacij o številnih izjemnih in učinkovitih tehnikah, ki naj bi odpravile naše težave.

Učinkoviti terapevtski pristopi obravnavajo telo kot celoto, saj se stanje na enem delu telesa lahko prenese in odraža tudi drugje na telesu (zaradi zvina gležnja vas lahko začne boleti križ), terapevtske tehnike so učinkovite in odpravljajo vzroke, terapija pa je nežna in sproščujoča. Celoten terapevtski postopek je tako uspešen in prijeten.

Več o manualni terapiji (link na horizontalno vrstico)

Izbira terapevta (prijetno počutje, zaupanje, strokovnost)

Zdravljenje je intimen proces, pri katerem naj se posameznik počuti varno in sproščeno. Varnost je vsekakor povezana z zaupanjem v terapevta in terapijo, ta pa je odvisna predvsem od terapevtove strokovnosti, občutka za dotik in izkušenj.Pravi terapevt in vaše sodelovanje je ključnega pomena.

Zaradi intimne narave procesa, ki se vzpostavi med terapevtom in klientom, je sproščenost in dobro počutje v času terapije predpogoj za uspešno terapijo. Celostno odpravljanje vaših težav je proces, ki zahteva čas, terapevtsko obravnavo vašega telesa, pogovor in vaše sodelovanje. Zato je nujno, da se v terapevtskem procesu počutite varno, prijetno in sproščeno.

Terapevtova vloga v procesu zdravljenja je podporna, s svojimi strokovno izvedenimi dotiki vnaša v telo različne informacije, na katere se vaše telo aktivno odziva z mehanizmom samoregulacije.

Več o diplomirani fizioterapevtki Martini Mihić

Vaše sodelovanje (želja po spremembi, pripravljenost na sodelovanje, realna pričakovanja)

Tudi vaše sodelovanje ima v terapevtskem procesu pomembno vlogo. Terapija je sicer zasnovana tako, da večino časa na terapevtski mizi počivate, se osredotočate na dihanje in dogajanje v telesu, kar včasih daje občutek pasivnosti. Vendar je na nezavednem nivoju klient aktiven, saj terapija vpliva na mehanizme samoregulacije, ki v telesu sprožajo vzpostavitev telesnega ravnotežja. Zato so za učinkovito zdravljenje potrebni želja po spremembi, pripravljenost na sodelovanje in realna pričakovanja, saj je telesu potrebno dati dovolj časa za regeneracijo.