Prva stran » Pomagaj si sam in vzdržuj pridobljeno telesno ravnovesje.

Pomagaj si sam in vzdržuj pridobljeno telesno ravnovesje.

Kinezioterapija Kontrolne in vzdrževalne terapije

Za vzdrževanje pridobljenega telesnega ravnovesja telo potrebuje najprej vas. Po vzpostavitvi telesnega ravnotežja s celostno manualno terapijo boste lahko na sebi občutili pozitivne učinke, ki jih prinaša CMT. Z izvajanjem individualnih vaj ter z vzdrževalnimi terapijami bomo izboljšano psihofizično stanje ohranjali dlje.

Izvajanje individualnega programa vaj

Kontrolne in vzdrževalne terapije

Izvajanje individualnega programa vaj

Vaje za krepitevV času terapij se boste s terapevtovo pomočjo naučili prisluhniti vašemu telesu, tako da mu boste lahko nudili ustrezno pomoč za zagotovitev čim daljšega obdobja psihofizičnega ravnovesja in dobrega počutja.

Zadnja terapija obsega ponovno oceno telesne drže, s katero terapevt preveri objektivno uspešnost terapije, nekaj praktičnih nasvetov za samopomoč ter individualni program vaj, ki zajema:

  • terapevtske vaje za reedukacijo telesne drže (vaje za stabilnost trupa);
  • vaje za vzdrževanje pridobljenega stanja (raztezne vaje preobremenjenih mišic in krepitev oslabelih mišic);
  • vaje za zmanjšanje psihofizične preobremenitve (dihalne vaje, vaje in položaji za sproščanje).

Vaje za sprostitevIndividualni program vaj sestavi terapevt na osnovi individialne ocene telesne drže, z upoštevanjem vzrokov za vaše težave in ohranjevalnih dejavnikov ter vaših želja in ciljev.

Kontrolne in vzdrževalne terapije

Pravočasno prepoznavanje potrebe po ponovni terapiji prepreči vrnitev v prvotno telesno držo in zagotavlja hitrejšo vrnitev v optimalno stanje.

Kljub poznavanju korakov in uspešno prehojeni Sentoriini poti petih korakov do zdravja se lahko zgodi, da se bolečine in težave vrnejo. Nenehen nadzor vseh življenjskih področij in vseh dejavnikov je včasih preprosto nemogoč, nespontan ali celo nerealen.

Velikokrat se zavedamo, da nam določena stvar ne koristi, včasih celo škodi, pa jo vseeno izberemo, razlogov za to je več (razvajanje, obrambni mehanizem, nezavedna izbira) ali pa gre preprosto za zavestno odločitev.

V takih okoliščinah je pomembno, da čim prej prisluhnete vašemu telesu in pravočasno prepoznate, da ponovno potrebujete pomoč (terapijo, sprostitev, nasvet, podporo itd.). Proces zdravljenja in število potrebnih celostnih manualnih terapij bo tokrat bistveno manjše, saj ste se pravočasno odzvali na težave, vaše telo ni tako obremenjeno, kot je bilo na prvi terapiji, za ponovno vzpostavitev ravnotežja pa potrebuje le nekaj pravih zunanjih informacij, da lahko telo nadaljuje s procesom samoregulacije.