Prva stran » Obvestila

Delavnica Ples Srca s Param Yjoti, 24. in 25.9.2011

14 September 2011 Ni komentarjev

Kaj je resnično pomembno v tvojem življenju?

Dovoliš notranjemu impulzu, da te vodi v vsakodnevnem življenju?

Kaj se te v življenju zares dotakne?

Ples Srca je vabilo, da raziščemo in ponovno vzpostavimo uglašenost s svojim srcem. Kjer se duša posveti svojemu izvoru, je Ples Srca. Kjer duša začne plesati iz hvaležnosti, ljubezni in predajanja, je Devadasi, ženska božja služabnica. Ples Srca je inuitivni sveti ples za vsakogar, ki začuti, da bi se rad pridružil. Ne učimo se korakov, gibov in zaporedij. Poudarek dajemo na avtentičnost, saj želimo srečati sebe in ljubezen v svojih srcih. To je posvečeni ples, naravno gibanje, ki se porodi iz nas in nas vodi inutitivno, saj ga navdihuje duhovna želja.

Ples Srca je ples s samim seboj, da si ti, kar si, da to uživaš in slaviš. Navdihuje ga meditacija in molitev. Namen delavnice je razvijanje višje zavesti in učenje, kako živati v skladu s svojo osebno notranjo resnico. Delavnica ne temelji na nobeni posebni kulturi ali religiji. Nežen glas srca je edini vir, iskrenost s samim seboj pa cilj. Osnova Plesa Srca omogoča izražanje skozi različne vrste plesov, kot je trans, plesi moči, intuitivni tempeljski ples.

Skupaj s Paramjyoti bomo ob živi glasbi peli preproste mantre iz različnih tradicij in kultur, poslušali in obstali v tišini, da bomo začutili moč in vibracijo. Plesali bomo in gledali plesati, zaplesali v Plesnem Ritualu, se prepustili, doživljali, čutili.

Kaj je Plesni Ritual?

Plesalka, Param Jyoti, povabi udeležence, da aktivno sodelujejo, saj gre pri Plesnem Ritualu za skupno molitev. Jedro Plesnega Rituala predstavlja trenutek, ko Param Jyoti zapleše za posameznike. Spontano pleše pred posameznikom, tako izraža svojo interpretacijo energije, duha in osebnosti te osebe. Ples je neposredni izraz njenega občutenja človekove življenjske moči, želja in duhovnih potreb, ki jih začuti v Trenutku plesa. Ples je izrazito simbolična predstavitev človekove notranje narave in nas pogosto lahko usmerja pri duhovnem odpiranju. Osebni ples lahko traja od 2 do 5 minut. Plesni ritual se lahko odvija glede na izbrano temo, ljudje pa pogosto sodelujejo z zvoki (glasom in inštrumenti), gibi in plesom. Drugi del plesnega rituala je spiralno plesni element, ki je podoben sufijski tradiciji dervišev: plesalka se v krogu vrti v transu dlje časa. V nekaterih ritualih je celotno občinstvo povabljeno, da sodeluje.

Kdo vodi delavnico?

Delavnico vodi Param Jyoti, Garita Carola Stieber. Rodila in odraščala je v Nemčiji, že v otroštvu je pokazala izjemno nadarjenost in navdušenost na plesom in tako se je že zelo mlada začela s plesom tudi ukvarjati. V ples se je poglobila s študijem na AHK Amsterdam/Netherlands, kjer je študij zaključila z diplomo iz modernega plesa, nato se je posvetila medtiaciji, duhovnim praksam in delu z energijo. Diplomirala je tudi na BPI Berkeley/California. Obenem se je poglabljala v raziskovanje lastne izraznosti v plesu. Notranji navdih jo je vodil, da je februarja 2002 odkrila umetnost svetega plesa. Notranje iskanje resnice in njeno prirojeno izražanje skozi ples sta bila temeljna vzgiba za snovanje Plesa Srca. Od leta 2004 živi pol leta v Indiji v ašramu Bamhori. Param Jyoti sodeluje na številnih festivalih, kulturnih porgramih in dogodkih. Ples Srca deli z mnogimi ljudmi in tako  širi ljubezen in resnico. Paramjyoti vodi tudi individualna srečanja, kjer posameznik pridei v globlji stik s seboj

Sodelovanje na delavnici ne zahteva nikakršnega predznanja.

Ples Srca

KDAJ?

sobota, 24.9.2011 od 9h do 13h

nedelja, 25.9.2011 od 9h do 13h

V petek 23.9.2011 ob 18h bo predstavitvena delavnica, kjer lahko slišite, vidite in začutite, ali je to nekaj za vas. Predstavitvena delavnica je brezplačna, prostovoljni prispevki pa dobrodošli. 

KJE?

PLESNI EPICENTER

Tibilisijska 59

1000 Ljubljana

(nasproti Interšpara Vič, nad restavracijo Via Bona)

CENA:

Enodnevni obisk 35€, dvodnevni obisk 60€.

Število mest je omejeno.

Prijave zbiramo do 20.09.2011 na: info@sentoria.si ali na telefon 040 470 095 .

Več o Param Jyoti lahko preberete na www.devadasi.de .